Ролан Гарос планира 60% зрители на трибуните


Н. Гавазов

Ролан Гарос планира 60% зрители на трибуните

Организаторите на Ролан Гарос планират да проведат турнир с 60% публика от общия капацитет на трибуните. Френската федерация по тенис обяви началото на продажбата на билети за Големия шлем, който ще се проведе през септември.

Билетните каси на Ролан Гарос ще бъдат отворени на 9 юли за лицензиантите на Федерацията, а от 16 юли за всички желаещи. В случай на благоприятна епидемиологична ситуация, организаторите ще проведат допълнителна продажба на билети. Ако ситуацията в страната се влоши, парите за закупените места ще бъдат върнати.

Организаторите планират да разделят местата на трибуните в съответствие със социалната дистанция. Ако в страната по това време ще е необходимо да се носят лични предпазни средства, се изисква зрителите да бъдат с маски на трибуните по време на мачове.

Основният турнир ще се проведе от 27 септември до 11 октомври. Квалификацията за Ролан Гарос започва седмица по-рано, 21 септември.

ATP обяви възобновяването на тенис сезона на 14 август. US Open стартира на 31 август, последван от поредица от турнири в Европа преди началото на French Open.

  Сподели
180