Брандъл: За "Рено" е по-добре да не харчи в скъпи пилоти


Н. Гавазов

Брандъл: За

Бившият пилот на Формула 1, а сега коментатор на Sky Sports Мартин Брандл сподели мнението си за бъдещия състав на "Мерцедес" и "Рено".

"Мерцедес" засега  отлага обявяването на състава. Той ще го назове в средата на сезона. Първо искат да разгледат настоящата ситуация. Ето защо Валтери Ботас и неговото ръководство ще се опитат да намерят варианти. Те също искат да проверят опциите с други екипи. В "Мерцедес"  казват, че не искат да звънят на пилотите отстрани. Ето защо  Джордж Ръсел е сред кандидатите за място в техния екип", заяви Брандъл.

Освен в "Мерцедес", още едно вакантно място за 2021 г. остава в Рено. Френският отбор ще потърси замяна на Даниел Рикардо, който ще отиде в "Макларън". Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел преди това бяха назовани като кандидати за местата. Според Брандъл, "Рено" не трябва да харчи пари за такива високоплатени пилоти.

"Трябва да помним, че "Рено" е заводски отбор, така че Фетел със сигурност би могъл да помисли да се присъедини към него. Ако обаче бях на мястото на френските ръководители, бих предпочел да взема младия ездач като партньор на Окон. Може би Ръсел, ако е наличен през 2021 година. Бъдещето е това, което е важно сега. Младите пилоти играят важна роля в него. Следователно за "Рено" е по-добре да инвестира 25 милиона в инфраструктура, така че да могат да построят конкурентна кола, отколкото да харчат за скъпи пилоти", добави бившият пилот.

  Сподели
104