Копенхаген е готов да приеме мачове от Евро 2020 и Тур дьо Франс 2021


Н. Гавазов

Копенхаген е готов да приеме мачове от Евро 2020 и Тур дьо Франс 2021

Копенхаген е готов да бъде домакин както на мачове от Европейското първенство, така и на етапи на Тур дьо Франс през 2021 година. Датският футболен съюз, заедно с организаторите на състезанието, разработиха схема, която ще намали натоварването на градските площади по време на големи спортни събития.

В Копенхаген ще има четири евро мача, които бяха планирани през 2020 г. От 12 до 28 юни на стадион "Паркен“ ще се проведат три срещи от груповата фаза, както и един мач от 1/8- финалите. В града ще бъде организирано футболно село за феновете, което ще функционира през цялото евро (от 11 юни до 11 юли). Ще бъде организирана и голяма фен зона на площада пред кметството.

На 30 юни на същия площад на кметството ще се състои тържествено представяне на колоездачните тимове от  Тур дьо Франс. На 2 юли от центъра на града започва първият етап на Обиколката.

Припомняме, че Евро 2020 бе отложено за следващата година поради пандемията COVID-19. Името на турнира ще остане същото, въпреки промяна в датите.

Тур дьо Франс 2020 бе отложен за края на август. Големият цикъл ще продължи до 20 септември, засягайки  първия ден от Световното първенство по колоездене.

  Сподели
92