Отмениха Вуелта Каталуния


Н. Гавазов

Отмениха Вуелта Каталуния

Организаторите на Каталуния Вуелта решиха да отменят състезанието през 2020 година. Юбилейното 100-годишно състезание ще се проведе в края на март 2021 година.

"Абсолютният приоритет в момента е борбата с коронавируса и неговото разпространение. Новият календар на UCI е намален до почти три месеца и решихме да проведем юбилейната Вуелта с най-добрите спортисти през следващата година.

Не искаме да се състезаваме на всяка цена. Също така няма смисъл да се състезавате с телевизионната аудитория на Тур дьо Франс или испанската Вуелта, провеждайки паралелно състезанието. Няма да съкратим маршрута. Най-подходящият вариант е да се организира състезание през пролетта", се казва в съобщение на организаторите.

Днес UCI проведе заседание, на което бе одобрен актуализираният календар за сезон 2020. Преди това организацията очерта план за рестартиране на World Tour.

Според новия календар състезанията в World Tour ще започнат не по-рано от 1 август. Тур дьо Франс е разсрочен и сега трябва да се проведе  от 29 август до 20 септември.

  Сподели
124