Тийм е против подкрепа на тенисистите с нисък рейтинг


Н. Гавазов

Тийм е против подкрепа на тенисистите с нисък рейтинг

Австрийският тенисист Доминик Тийм е против идеята за финансова подкрепа на играчите  с нисък рейтинг. Третата ракета в света смята, че има много по-малко защитени слоеве от обществото, които наистина се нуждаят от помощ.

"Видях играчи на турнири на ITF, които не се отдават на 100% спорт. Много от тях се държат непрофесионално.

Не разбирам защо трябва да им давам парите си. По-скоро бих дал доходите си на онези хора и организации, които наистина се нуждаят от това.

В света няма професия, в която да ви гарантират висок доход още от самото начало. Никой от най-добрите играчи не приема успеха си за даденост. Всички трябваше да си проправяме път", заяви Тийм.  

По-рано ATP и WTA обявиха програма за подпомагане на играчи с нисък рейтинг. Планирани са минимум £ 4.9 милиона в подкрепа на спортисти, засегнати от кризата поради пандемията от  коронавирус.

Напомняме, че Женската тенис асоциация (WTA) и Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) отложиха датата на възобновяване на сезона до 13 юли във връзка с пандемията от коронавируса. Представителите на организациите ще разгледат възможността за удължаване на паузата  до 3 август.

Поради пандемията COVID-19 Уимбълдън бе отменен. Организаторите на "Ролан Гарос" преместиха  турнира от Големия шлем през септември-октомври тази година.

  Сподели
107