Световният тур в колоезденето ще бъде възобновен на 1 август


Н. Гавазов

Световният тур в колоезденето ще бъде възобновен на 1 август

Международният колоездачен съюз (UCI) направи промени в календара. На видеоконференция с представители на отборите, колоездачния съюз и организаторите на състезанията,  Съюзът реши да удължи паузата в шосейното колоездене до 1 юли.

Според новия календар,  състезанията в World Tour ще започнат не по-рано от 1 август. Тур дьо Франс е разсрочен и сега трябва да се проведе  от 29 август до 20 септември. Световната купа в Мартини ще остане на  своите дати (20-27 септември), без да се променя състезателния график. След него ще се проведе Жиро д'Италия. Последното голямо турне, Вуелта, ще е веднага след италианското.

Националните първенства в повечето страни ще се проведат на 22-23 август. UCI ще подкрепи и Европейското първенство, чиято дата ще бъде определена по-късно. Съюзът ще проведе всички основни класически състезания на сезона, като отделно ще посочи нови дати.

До 15 май UCI ще представи нов календар за Световната обиколка на състезанията за мъже и жени. Тя ще продължи да зависи от ситуацията на световната пандемия на коронавирус.

"Създадохме рамка, която ще запази основните права на колоездачите и персонала на екипите, като в същото време предприеме мерките, необходими за оцеляването на тези отбори. Заедно можем да преодолеем тази криза и да възстановим колоезденето“, каза президентът на UCI Дейвид Лапартиен.

  Сподели
196