Отложиха мача между Пулев и Джошуа


Н. Гавазов

Отложиха мача между Пулев и Джошуа

Двубоят за световната титла в тежка категория на IBF между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев най-вероятно няма да се проведе на 20 юни в Лондон заради пандемията от коронавируса.

Това съобщи мениджърът на британеца Еди Хърн.

"Единственото нещо, което планираме за юни е мач на 27-и в Нюкасъл. Двубоят на Антъни Джошуа вероятно ще бъде преместен в края на юли.  Разгледахме алтернативни дати за всичко, без да знаем нищо конкретно. Продължаваме разговори с Тотнъм, за да кажем, че ако Висшата лига се поднови и се играе през юни, ще бъдем изтласкани назад. Имаме дата и на 25 юли, което е по-реалистично. Това е пет седмици след 20 юни", “, коментира Хърн.

"Въпреки най-трудната борба на човечеството до момента и подценяването на последствията за света от коронавируса, ние ще бъдем принудени да се научим да живеем по нов, не толкова приятен начин, от който милиони души по света ще бъдат меко казано нещастни. Въпреки трудностите, ние трябва да открием нови възможности да се усмихваме, да преобразуваме така живота си, че напук на всичко неприятно, да останем щастливи и да вярваме в по-доброто бъдеще и че всичко това, в крайна сметка, е за добро! Именно за това, въпреки моя реален поглед над ситуацията, аз силно вярвам, че може да се осъществи мач за световна титла на новата дата 25 юли. Да докажем, че ние, хората, сме бързо приспособими, супер гъвкави, с неограничени възможности и сме по-силни от един вирус! Аз лично ще бъда изключително приятно изненадан, ако мачът се осъществи на тази дата! Това ще ми докаже, че можем да бъдем единни и да живеем и работим в синхрон и че може би не сме толкова назад с мисленето!

I AM READY FOR BATTLЕ (ГОТОВ СЪМ за БИТКА)", написа пък Пулев в профила си в социалните мрежи.

87