Тайсън Фюри може да попадне зад решетките за осем години


Н. Гавазов

Тайсън Фюри може да попадне зад решетките за осем години

Настоящият световен шампион по бокс Тайсън Фюри и братовчед му Хюи Фюри могат да получат присъди от осем години лишаване от свобода за нарушаване на допинг - правилата.

Британската антидопингова агенция започна  второ разследване заради двата провалени допинг теста. През 2015 г. анализите на двамата дадоха положителен резултат за забранения стероид нандролон. Тогава Фюри твърдеше, че това е станало заради консумация на месо от диво животно.

Според излезлите информации са били предложени пари на фермер, който да осигури алиби за положителната допинг проба през 2015. Тайсън и Хюи се оправдаха с това, че са яли заразено месо, цитирайки фермер на име Мартин Кеърфут, който уж  им осигурил храната.

Кеърфут обаче отказа да осигури алиби на двамата, признавайки, че са му били предложени 25 000 долара, за да измисли историята. Братовчедите получиха двегодишни забрани и подновиха кариерите си през декември 2017. 31-годишният Тайсън Фюри проведе 31 боя в кариерата си, записвайки 30 победи, 21 от тях с нокаут. На 22 февруари британецът нокаутира американеца Дионтей Уайлдър и спечели пояса на WBC.

  Сподели
136