Заподозряха корупция в сделката между ФИА и Ферари


Н. Гавазов

Заподозряха корупция в сделката между ФИА и Ферари

Консултантът по състезанията в "Ред Бул"  Хелмут Марко коментира сделката между ФИА и Ферари  относно двигателя от сезон 2019. Специалистът я сравни с корупционния скандал във ФИФА преди няколко години.

"Всичко това вече нарасна до обемите, които бяха в случая с ФИФА. ФИА се различава от ФИФА  само с една буква. Във всяка друга асоциация това би било политическо самоубийство за Жан Тод (президентът на Федерацията).

ФИА  дискредитира спорта, в който инвестираме стотици милиони евро всяка година", заяви Марко.

Напомняме, че ФИА проведе разследване по отношение на двигателя на Ферари от 2019 година, след като възникнаха съмнения, че Скудерията е увеличила мощността чрез повишаване на количеството подавано гориво. По-късно ФИА което отказа да даде конкретна формулировка на разследването, а само съобщи, че се е разбрала с Ферари.

След това седем тима  от  Формула 1, които не използват двигателите на Ферари, излязоха със  съвместно изявление по отношение на сделката, в което поискаха ФИА да оповести резултатите от разследването. Федерацията отново отговори уклончиво, без да разкрива подробности.

  Сподели
111