Димитров започна с победа на Australian Open 2020


Н. Гавазов

Димитров започна с победа на Australian Open 2020

Григор Димитров победи Хуан - Игнасио Лондеро с резултат 3:1 (4:6, 6:2, 6:0, 6:4) и се класира за втория кръг на Australian Open 2020. Двубоят в Мелбърн продължи 2 часа и 30 минути, през които Гришо спечели 74% от първото подаване и 52% от второто подаване, срещу съответно 59% и 45% на съперника.

Първият сет бе за аржентинеца, който показа висок процент на първи вкаран сервис (87%), освен това българинът допусна 16 непредизвикани грешки, което е другата причина за успеха на съперника.

През втория сет процентът на първия вкаран сервис на Лондеро падна до 62, а броят на непредизвиканите грешки бе равен 10:10. Димитров обаче имаше предимство при уинърите (10:5) и при точните начални удари (72%).

Проблемите на аржентинеца продължиха и през третата част на мача. Играта на Григор продължи да се подобрява, а тази на аржентинеца се влоши още повече. Освен това българинът направи и 6 аса, спечелвайки сета с убедителното 6:0.

В четвъртия сет Лондеро показа по-добра концентрация и се противопостави на Димитров, което направи играта много интересна и равностойна. Аржентинецът на два пъти имаше възможност да завърши, но сбърка, а Гришо започна по-добре да пласира ударите си, с което притисна съперника си.

Следващ съперник на Димитров ще бъде победителят от мача между Леонардо Майер и Томи Пол.

  Сподели
162