Джокович: С нищо не може да се сравни играта за родината


Н. Гавазов

Джокович: С нищо не може да се сравни играта за родината

Втората  ракета в света, сръбският тенисист Новак Джокович, определи  победата на сръбския национален отбор във финала на турнира за Купата на ATP като едно от основните събития в живота му. На финала Джокович спечели два мача: първо, срещу  първата ракета на света, испанецът Рафаел Надал, а след това в двубоя по двойки  Джокович и Виктор Троицки надделяха над Пабло Карено-Буста и Фелисиано Лопес.

"Ще си спомня това преживяване до края на живота си, като определено един от най-приятните моменти в кариерата ми. провървя ми, че имах невероятна кариера през последните 15 години, но да играя за отбора, да играя за страната с момчетата, някои от които отдавна са най-добрите ми приятели, не може  да се сравни с нищо. Това е невероятно.

Никога не съм усещал подобна атмосфера на тенис корта ... Феновете ни помогнаха да спечелим, за което сме много благодарни.

Спортът ни е индивидуален, играем сами. Но тук, дори по време на сингъл мачове, нямах чувство, че съм сам на корта. В близост винаги има екип, който ви дава сила и решителност. Това беше основното в състезанието, заедно с подкрепата на феновете и знамената", заяви Джокович.

  Сподели
150