Източник: Джошуа избра да се бие с Пулев, предава титлата на Усик


Н. Гавазов

Източник: Джошуа избра да се бие с Пулев, предава титлата на Усик

Антъни Джошуа избра да защитава пояса си в IBF срещу Кубрат Пулев, а титлата в WBO остава вакантна и ще премине в ръцете на боксьора от Украйна Александър Усик, съобщава World Boxing News.

Напомняме, че Пулев и Усик са задължителни претенденти за титлата и отказ на британеца от някоя от срещите автоматично прави съперника му световен шампион без бой.

Според източника, бой между Джошуа и Усик няма да има, като това решение на щаба на Антъни се дължи на факта, че и Усик, и Джошуа са на договор с Matchroom Boxing. За да не отиде поясът в представител на друга промоутърска компания, нов шампион на WBO ще стане Александър, а следващият мач на Джошуа ще бъде с Пулев.

Напомняме, че още през декември британецът намекна, че ще предаде една от титлите си без бой: "Винаги съм казвал, че не шампионските колани ме правят този, който съм. Аз си оставам шампион, дори да се наложи да овакантя един от поясите. Това ще ми даде възможност да се срещна с други шампиони. Вече съм побеждавал четирима от световните шампиони. Ако се наложи да се откажа от някой от коланите, ще бъде дори по-интересно. Ще го направя, ако трябва. Но след това ще си го върна".

  Сподели
188