Димитров победи Албот, отстъпихме от Молдова на двойки


FUTBOL-TV

Димитров победи Албот, отстъпихме от Молдова на двойки

Григор Димитров победи Раду Албот с 6-2, 6-3 за 84 минути игра. Така България си осигури победата срещу Молдова на новия тенис турнир на нациите ATP Cup в Австралия. Нашите тенисисти вече имат преднина от 2-0 победи. 

Димитров започна много силно мача и спечели първия сет с 6-2 за 28 минути. Григор стартира добре и във втората част и поведе с 2-0. За съжаление Албот успя да върне пробива и да изравни за 2-2. При 4-3 Димитров постигна нов пробив и поведе с 5-3. След това на собствено подаване Григор отрази три точки за връщане на пробива и от първата си възможност затвори мача.

По-рано Димитър Кузманов се наложи над Александър Козбинов с 6-1, 7-5. След малко на корта ще се играе срещата по двойки. За България първоначално са заявени Григор Димитров и Александър Лазаров, но това може да претърпи промяна до 10 минути преди началото на срещата.

По-късно тандемът Григор Димитров/Александър Лазаров допусна загуба на двойки от Раду Албот и Александър Козбинов с 4:6, 6:7 (4) и така България не успя да запише чиста победа над Молдова в двубоя от втория кръг на ATP Cup в Сидни.

  Сподели
220