Джошуа: Предпочитам да се бия с Уайлдър


Н. Гавазов

Джошуа: Предпочитам да се бия с Уайлдър

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че иска да се срещне на ринга с Деонтей Уайлдър.

Американецът държи световната титла на WBC - единственият колан, който липсва на Антъни за статута на абсолютен световен шампион.

"Това не е въпрос на стил или лична обида. Просто имам четири колана и имам нужда от последния, така че бих предпочел да се бия с Уайлдър", заяви Уайлдър.

Шампионът отговори и на въпрос относно следващия си опонент, който може да е Александър Усик или Кубрат Пулев.

"Изминаха само две седмици откакто се върнах и дори нямах време да мисля за новогодишните си обещания, да не говорим за следващия опонент. Най-силният противник би бил идеалният вариант за мен.

Ако погледнете историята на двубоите мие, ние се борихме с шампиони, отлични боксьори, така че друг такъв съперник ще бъде чест за мен. Така се създава наследството", заяви Джошуа.

Въпреки факта, че WBO задължи Джошуа да защити титлата срещу Усик, смята се, че главен кандидат за бой с британеца е задължителният кандидат за пояса на IBF Кубрат Пулев.

От своя страна Уайлдър се готви за втори двубой с Тайсън Фюри, който трябва да се проведе на 22 февруари. Първата им среща миналата година завърши наравно.

Напомняме, че през декември Джошуа си възвърна шампионските титли след реванш с Анди Руис. Американецът нанесе на Джошуа сензационна първа загуба в кариерата в началото на юни.

  Сподели
147