Дий Бост ще играе за националния ни отбор по баскетбол през февруари


FUTBOL-TV

Дий Бост ще играе за националния ни отбор по баскетбол през февруари

Специална среща между президента на българската федерация по баскетбол - Георги Глушков, новия селекционер на мъжкия национален отбор Росен Барчовски и национала Дий Бост се проведе в Монако преди последния мач на тима от кралството в Еврокъп за 2019 г. На срещата присъстваха и треньорът на Монако Саша Обрадович и треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов.

"Позитивно съм настроен за участието на Бост в националния отбор и за новия квалификационен цикъл. Той се запозна с Росен Барчовски, говорихме, обядвахме заедно. Срещата беше ползотворна. И от ръководството на тима, и от самия Бост получихме уверение, че той ще играе за България през февруари, стига да е здрав, разбира се“, коментира Глушков след срещата.

Президентът на БФБаскетбол, Барчовски и Папазов изгледаха на живо поражението на Монако от Виртус Болоня със 72:81 в последен мач от Група А в този етап на Еврокъп. Националът ни завърши с 6 точки, 6 борби и 4 асистенции за 30 минути игра. Над всички за победителите бе Милош Теодосич с 25 точки. Въпреки загубата, Монако вече си бе осигурил място в Топ 16 на турнира. Напред от група А продължават още Виртус Болоня, Андора и Промитеас Патра.

  Сподели
148