Боре Кьосев: Ще се кандидатирам за председател на УС на федерацията по волейбол


FUTBOL-TV

Боре Кьосев: Ще се кандидатирам за председател на УС на федерацията по волейбол

Борислав Кьосев обяви на пресконференция в Пресклуб "България“, че ще се кандидатира за председател на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Настоящият вицепрезидент на централата е подкрепен от бившите национали Мартин Стоев и Пламен Христов, които в момента са селекционери на националните отбори на България съответно до 17 и 19 години. Мина Николова, която е шеф на Националната волейболна лига, както и ВК Миньор Перник, Етрополе и Белоградчик също  подкрепят   Борислав Кьосев.

Кандидатурата на Кьосев е издигната от клуба на Мартин Стоев – Сливнишки герой.

“Благодаря на всички, които ми повярваха и издигнаха кандидатурата ми за председател на УС на БФВ. Предполагам, че ще има въпроси защо се кандидатирам? Защото смятам, че българските закони и устава на БФВолейбол ми дават това право да се кандидатирам, както това стори и Любо Ганев. Смятам, че като човек, който е излязъл от малък клуб, мога да допринеса и да дам повече за развитието на тези малки клубове и на волейбола като цяло. Някои казват, че са мъртви души малките кубове. Но не е така. Тези малки клубове са големия волейбол, който беше и ще бъде в България, защото имайки в предвид, че големите състезатели са произлезли от там, тава ми дава надеждата, че бъдещето е в малките клубове“, заяви пред репортерите Борислав Кьосев и допълни: "Трябва да има промени, трябва да се подменят някои членове на УС от старото ръководство – хора, които не са дейни във взимането на решения. Но ние не може да отричаме това, което е направено във волейбола. Моите отношения с Любо Ганев няма да се променят. Когато има повече хора и личности, волейболът ще печели. Това е истината, не трябва да се делим. Ние сме 20-30 човека, които активно работят за волейбола. Бих работил заедно с Любо, не знам дали той ще ме покани. Трябва да се обединим, за да работим за волейбола. Разговарял съм с над 30 клуба. Не ми хареса днес на заседанието на Управителния съвет, че толкова хора, които години наред бяха, както се казва  "дясна“ и "лява“ ръка на Данчо Лазаров, сега искат промени. Къде бяха те до момента?", попита Кьосев и добави: “Данчо Лазаров ми каза днес, че няма да се кандидатира за президент на извънредното Общо събрание."

Мартин Стоев също призова за обединение на волейболната общественост.

“Волейболните хора не трябва да бъдат разделени на групи, трябва да бъдат обединени. Реших да  подкрепя Борислав Кьосев, защото стигнах до една стара максима, че при конкуренция продуктът винаги и по-добър. Когато има двама или трима кандидати, те ще дадат максимума от себе си за волейболната игра. Запознах се с идеите и платформата на Любомир Ганев, както и с тези на Борислав Кьосев. Данчо Лазаров направи доста за волейбола в последните 20 години. Когато един човек е инвестирал 20 години в този спорт, със сигурност има принос. Моята идея е да няма разделение", заключи Стоев пред медиите.

На свое заседание по-рано днес Управителният съвет на БФ Волейбол с 12:11 гласа свика извънредно Общо събрание на 16 януари 2020 година, което ще се проведе в София. На събранието ще бъде избран нов президент на централата. В края на ноември кандидатурата на Любомир Ганев за председател на УС на БФВ беше издигната от Инициативен комитет, който внесе искане за извънредното общо събрание. Борислав Кьосев подчерта, че на 20 декември ще има редовно Общо събрание, но на него няма да има изключване на членове на УС.

  Сподели
132