За първи път ще има вот на публиката за Спортист на годината


FUTBOL-TV

За първи път ще има вот на публиката за Спортист на годината

За първи път ще има "вот на публиката" в анкетата Спортист на годината, организирана отг Нове АД Холдинг. Допитването вече започна и ще продължи до 12 декември (включително). Всеки желаещ може еднократно да номинира един спортист. Атлетът, събрал най-много точки, ще спечели наградата.

Гласуването може да направите на следния линк www.sportspersonoftheyear.bg/вот-на-публиката. 50 души от всички гласували ще имат възможността да присъстват със свой близък на самата церемония по връчването на статуетките.

А в анкетата "Спортист на годината", "Отбор на годината"  и "Спортист с увреждания на годината" по традиция гласуват действащите спортни журналсти. Крайният срок за регистрация и гласуване за медии е 8 декември включително.

По традиция в 62-то издание на класацията ще бъде обявен и победителят в анкета на "Треньор на годината“ на в. "Труд". Гласуването  е от 2 до 9 декември, участват колективни мнения на спортните отдели на националните медии.

Миналата година за Спортист и Треньор №1 на България бяха избрани Тайбе Юсеин и Петър Касабов. Само преди ден двамата отново бяха обявени за №1 у нас за годината от Българската федерация по борба. Юсеин защити европейската си титла, взе сребро на световното, както и олимпийска квота. А националките, водени от Петър Касабов, за първи път в историята завършиха на второ място в Европа. Освен Тайбе титлата си защити и Биляна Дудова, която взе злато в трета различна категория. Сребро добавиха Миглена Селишка и Евелина Николова, а Мими Христова се нареди пета.

  Сподели
120