Стартира кампания в рамките на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс


FUTBOL-TV

Стартира кампания в рамките на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс

На специална пресконференция в Пресклуб "България“ Спешъл Олимпикс България обяви старта на кампанията  България стреля към звездите“ в рамките на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс 2019.

За 15-та поредна година Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига стартират Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпик, която ще завърши на 1 декември.

С подкрепата на ФИБА Европа и програмата "Един отбор“ на Европейската баскетболна лига близо 19 000 играчи от България и Европа ще вземат участие в 250 местни и национални събития.

Националният директор на Спешъл Олимпикс Българя д-р Христо Христозов заяви, че  тази година темата на кампанията е "Баскетбол за момичетата“, затова се подчертава важността атлетите да започнат да играят баскетбол от ранна възраст и да получат подкрепата да продължат да се занимават със спорта както като юноши, така и като възрастни. От особено значение е популяризирането и поощряването на Мини баскетбола за участници под 14 години и баскетбола 3х3 за смесени отбори от шестима играчи със и без интелектуални затруднения.

В рамките на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс България съвместно с Ресурсен център София град и любезното домакинство на Националната спортна академия "Васил Левски“ организира турнир , който ще се проведе на 30 ноември от 10.00 до 12.00 ч. в тренировъчната зала на Академията. В състезаниятка ще се включат обединени отбори от София, Пловдив и Велинград, както и студенти от  катедрите "Баскетбол“ и "Адаптирана физическа активност“.

  Сподели
141