Българите се завърнаха с голяма купа от олимпийския квалификационен турнир в памет на Наим


FUTBOL-TV

Българите се завърнаха с голяма купа от олимпийския квалификационен турнир в памет на Наим

С огромна купа за четвърто място в крайното отборно класиране се завърнаха българските щангисти от олимпийския квалификационен турнир в памет на Наим Сюлейманоглу. В турския град Газиантеп Божидар Андреев грабна златото в кат. 81 кг, Стилян Гроздев триумфира в кат. 67 кг, а  Даниела Пандова и Мая Иванова спечелиха бронзови отличия съответно в кат. 49 кг и 55 кг. Успехите дори само на тези четирима участници бяха достатъчни за престижното четвърто място в турнира, в който участваха представители на 28 държави.

Най-голям интерес на летище "София" имаше към неспиращия да побеждава тази година Божидар Андреев. Възпитаникът на Сливенската школа с треньор Пламен Братойчев стана европейски шампион за мъже с 3 европейски рекорда за мъже в Батуми кат. 73 кг през април, след това грабна евротитла до 23 г. с 3 европейски рекорда за младежи в Букурещ кат. 81 кг през октомври, записа бронз на световното първенство за мъже с 3 европейски рекорди за мъже в Патая кат. 73 кг през септември и сега се връща със злато от олимпийския квалификационен турнир в памет на Наим Сюлейманоглу в Газиантеп през ноември в кат. 81 кг

"Божидар върви отлично по пътя към спечелване на олимпийска квота, просто му трябва да запише още едно състезание през пролетта, каквото е изискването на Международната федерация. Доволен съм от представянето на българите на турнира в памет на Наим стана много силна надпревара, нещо като мини световно първенство. Всички се връщат с медали, единствено контузия попречи на Васил Господинов да се изяви докрай,“ заяви при пристигането си на аерогара София старши треньорът Иван Иванов. Доволен от представянето на своя възпитаник бе и личният треньор на Божидар – Пламен Братойчев. Андреев ще участва този в поредния кръг на Бундеслигата, той има още един ангажимент към германското първенство през декември.

  Сподели
552