Циципас коментира класирането си за полуфиналите


Н. Гавазов

Циципас коментира класирането си за полуфиналите

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас сподели впечатленията си от победата над германеца Александър Зверев във втория кръг на Заключителния турнир  на ATP в Лондон с резултат 6: 3, 6: 2. Стефанос, след като постигна  две поредни победи, стигна до полуфиналите на състезанието.

"Мисля, че имах страхотен мач. Много се радвам, че не се изнервих на корта и като цяло се чувствах добре. Страхотно е, че се класирах за  полуфинала. През последните години Саша се представя добре. Мисля, че той ме вдъхнови, така че успях да добавя и да вляза в топ 10. Дължа му  много. Той демонстрира добър тенис.

Научавам също много от Рафа, Роджър и Новак. Гледаш  техните мачове по телевизията и винаги искаш  да си  част от топ групата. Когато се случи това, за което мечтаете, тогава се появява искра. Това е още една причина да играем.

Класирането за  полуфиналите донесе облекчение, защото усещаш, че си се справил с  голям натиск. Не е толкова лесно, колкото може би си мислите. Чувствате прилив на сила, когато побеждавате топ играчи и давате всичко от себе си. Подобна победа означава повече от другите. Приятно е да го добавите към портфолиото", заяви  Циципас.

  Сподели
401