Гран При на Маями влиза във Формула 1 от 2021 г.


Н. Гавазов

Гран При на Маями влиза във Формула 1 от 2021 г.

Ръководителите на Формула 1 и представители на арена на стадиона "Хард Рок" се договориха за всички условия на споразумението за провеждане на Гран При в Маями през сезон 2021 година.

Състезателна писта ще бъде изградена около спортното  съоръжение, съобщава Sun Sentinel. Преди да започнат окончателното изпълнение на проекта, организаторите трябва да получат одобрение от Комисията на окръг Маями-Дейд, чието заседание ще се проведе на 29 октомври.

"С удоволствие съобщаваме, че Формула 1 и Hard Rock Stadium постигнаха принципно споразумение за провеждането на първия в историята Гран При в Маями. Ако Комисията на окръг Маями-Дейд одобри инициативата, първото състезание ще се проведе през май 2021 г.

Очакваните годишни приходи ще бъдат над 400 милиона долара, което ще направи Гран При икономически жизнеспособна“, заяви в съвместно изявление изпълнителният директор на стадион "Хард Рок“ Том Гарфинкел и директорът за търговски операции във Формула 1 Шон Братч.

Изграждането на пистата ще бъде финансирано от собственика на клуба на Националната футболна лига (NFL) Маями Долфинс - Стив Рос, чийто отбор играе на тази арена. Преди това той похарчи около 550 милиона долара за реконструкция на стадиона.

  Сподели
104