Жената на Мъри го убедила да не прекратява кариерата си


Н. Гавазов

Жената на Мъри го убедила да не прекратява кариерата си

Бившата първа ракета на света британец Анди Мъри призна, че съпругата му Ким Сиърс няколко пъти обезкуражава спортиста да завърши кариера.

"През последните две години няколко пъти си давах почивка. Помислих си: "Не искам да играя повече“. Но Ким, тя винаги се опитваше да ме задържи и се опитваше да ми помогне да се върна на корта, да оставам мотивиран  и винаги се радваше, че ще тренирам и ще ходя на турнири. Беше безупречна във всички тези трудни моменти, позволи ми да продължа кариерата си и невероятно ме подкрепи.

Така че имах голям късмет. Понякога си егоист и мислиш само за себе си: "Боже, толкова ме боли“, но има много хора наоколо, които също минават през това. Отборът  ми проведе много разговори със семейството ми, с които даже не съм запознат.

Животът ми се промени от януари (Мъри направи операция на тазобедрената става, - Ред.) Точно сега се чувствам щастлив, в добра форма съм, нямам проблеми с бедрата и мога да правя това, което винаги съм правил , Може би не съвсем на нивото, което показах в средата на 2000-те, но съм доста конкурентен на повечето играчи. Сега бедрото не боли по време на мачовете. Имам още няколко години за да се състезавам. Имах голям късмет, че получих  втори шанс да приключа при моите условия, а не принудително", заяви Мъри.

  Сподели
140