Рос Браун: Формула 1 има нужда от своя Лестър


Н. Гавазов

Рос Браун: Формула 1 има нужда от своя Лестър

Спортният директор на Формула 1 Рос Браун е уверен, че история, подобна на титлата на  Лестър във Висшата лига, няма да навреди на състезанието.

"Знаете ли колко пилота не от Mercedes, Ferrari или Red Bull са се качали на  подиума от 2017 г.? Трима. Твърде малко. Искаме плътни  състезания, в които и други отбори също ще имат шанс. Това не е комунистическата версия на Формула 1: наистина ни трябва Лестър, който може да спечели поне едно състезание, ако не и цялото първенство.

Борба: трябва да насърчаваме дуелите на пистата.

Несигурност: разликата между отборите трябва да се стесни.

Финансова стабилност: ще намалим разходите. Трябва да гарантираме жизнеспособността на екипите за дълъг период от време, дори и най-големите. Бюджет  на отбор от 400 милиона евро е трудно да бъде оправдан", заяви Браун в интервю за La Stampa.

Функционерът отбеляза и промяна в правилата, която ще влезе в сила през 2021 г. Според него всеки Гран При вече ще се проведе три дни, а не четири, както е сега.

"Искам също да отбележа, че от 2021 г. състезателните почивни дни ще бъдат намалени до три дни, всички сесии от четвъртък ще бъдат преместени за петък. Искаме всеки Гран При да се превърне в своеобразен Супербоул за домакина“, добави босът.

  Сподели
206