Уайлдър: С Фюри е приключено


Н. Гавазов

Уайлдър: С Фюри е приключено

Световният шампион в тежка категория на WBC Деонтей Уайлдър (41-0-1, 40 КО) коментира победата на Тайсън Фюри над Ото Валин.

Напомняме, че през уикенда В Лас Вегас в T-Mobile Arena се състоя двубой между британеца Тайсън Фюри и шведът Ото Валин, който бе непобеден преди този двубой. Британецът  спечели благодарение на единодушното решение на съдиите (118-110, 117-111, 116-112). Тази победа стана 29-та за Фюри на  професионалния ринг и благодарение на този триумф Тайсън получи специален колан на маите от WBC. Също така, благодарение на тази победа Тайсън Фюри си осигури място в контрактния реванш срещу Деонтей Уайлдър. Този двубой трябва да се проведе на 22 февруари в Лас Вегас, но Уайлдър все още не е победил Луис Ортис на 23 ноември, за да участва в него.

Американският боксьор обаче е на мнение, че британецът няма шанс в бъдещия реванш, тъй като най-добрите времена на Фюри вече са в миналото.

"Всички разбират, че Фюри не е същият като преди. Какво правя с моите съперници? Слагам край на кариерата им. Когато Фюри получи сътресение след ударите ми, определено ще му се случи нещо, което ще бъде  непоправимо. С Фюри е приключено", заяви Уайлдър.

"Нямам търпение да се бия с него. Ще бъде кратка нощ, но безумно интересна", добави американецът.

Вчера стана известно, че поради рана на Фюри, реваншът с Уайлдър може да бъде отложен. Всичко обаче ще зависи от тежестта на нараняването.

Фюри и Уайлдър вече се срещнаха на 1 декември 2018 г. - тогава битката завърши наравно.

По-рано Дионтей отново отправи словесни атаки към Тайсън, обвинявайки го, че той умишлено излиза срещу слаби съперници: "Какво е това? Какво се случва изобщо? Първо, Фюри отиде в Лас Вегас в последната битка срещу Том Шварц, излезе с дрехи на клоун  (Фюри беше в образа на Аполо Крийд от филма "Роки") и започна да говори, че ще спаси Америка и ще я направи отново страхотна. До този момент всичко беше нелепо, но сега те организираха бой  срещу Уолин. Фюри продължава да изважда всички тези гробокопачи, работещи нощна смяна, да се бори с тях и да казва, че той е най-добрият. Не, няма да плащам за такива битки".

  Сподели
138