Браун сравни Леклер с Шумахер


Н. Гавазов

Браун сравни Леклер с Шумахер

Спортният директор на Формула 1 Рос Браун коментира представянето на състезателя на Ferrari Шарл Леклер на Гран При на Италия, където той успя да устои на натиска на представителите на Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

"Когато Ferrari побеждава в Монца, тогава започва истинското парти. Това се случи в неделя, когато Леклер видя карираното знаме. Това ми напомни за състезанието през 2003 г., когато Михаел  Шумахер, управляващ F2003-GA, и Хуан Пабло Монтоя, управляващ Уилямс FW25, се бориха през почти цялото състезание.

Битката между Михаел и Хуан Пабло на първата обиколка в завоя "Роджа"  бе много подобна на тази, която Лаклер и Люис Хамилтън имаха в "Аскари" на 23-ата обиколка. Състезателят на Ферари не се отказа и действа на границата на предела на позволеното,  както винаги правят и трябва да действат големите шампиони.

По принцип автомобилът Ferrari е малко по-нисък от Mercedes. Но Ferrari изтръгна максимума от това, което имат, поради което Шарл атакува в квалификациите, защитаваше се  в надпреварата и спечели втора поредна победа. Последният пилот на Ferrari, който спечели тези две състезания, беше Михаел  през 1996 година. Може би историята започва да се повтаря", заяви Браун.

  Сподели
263