Медведев: И на 70 години ще си спомням за този финал


Н. Гавазов

Медведев: И на 70 години ще си спомням за този финал

Руският тенисист Даниил Медведев коментира поражението от испанеца Рафаел Надал във финала  на US Open с резултат 5: 7, 3: 6, 7: 5, 6: 4, 4: 6.

"Определено ще си спомня тази вечер. Сигурен съм, че Рафа, който спечели 19 титли на турнирите от Големия шлем, си спомня първия си финал, въпреки че го спечели, а аз загубих. Това бе невероятен мач. Страхотна история. Цялото това лято се оказа невероятно за мен. Ще помня всеки момент. Във всичко, що се отнася до тениса, имам добър спомен. Мисля, че и на 70 години ще си спомням за този финал.

Ще запомня самата игра от първото разиграване. Говорейки за третия сет ... Както казах, вярно е, че се готвех да държа реч след 20 минути. Какво бих казал? Приблизително същото. Но започнах да се боря за всяка точка и не бях разсеян от други мисли. Не се получи толкова лошо.

Близо ли бях до победата? Бях на един сет от титлата. При резултат 4: 5 имах брейк-понтове. Ще помня всичко това. Ще се разстроя от резултата, но като цяло съм доволен от това как играх цяло лято и през целия US Open", заяви Медведев.

  Сподели
117