Надал спечели US Open 2019 в безумен финал с Медведев


Н. Гавазов

Надал спечели US Open 2019 в безумен финал с Медведев

Испанският тенисист Рафал Надал успя да спечели US Open 2019, побеждавайки на финала на турнира руският тенисист Даниил Медведев с резултат 3:2 сета, в отделните части 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:2. Битката между двамата продължи 4 часа и 50  минути, а разразилата се драма на   не може да бъде описана по никакъв начин. Рафа показа опит и огромно майсторство, на което Даниил отговори с много качество в действията и железни нерви.

Медведев започна по-добре сета и първи направи брейк, но играта се обърна в четвъртия гейм – Надал върна брейка и много уверено подаваше. Сетът отиваше към тайбрек, но Даниил сбърка в 12-я гейм.

Руснакът изпусна брейк-пойнт на старта на втория сет. Медведев провали първото подаване, което пък позволи на Надал да получи изобилие от брейк-понтове.

Очакванията са лесна победа на Рафа обаче не се оправдаха. Руснакът започна третия сет не по най-добрия начин, Надал направи брейк в петия гейм, но Медведев се върна  в играта, а по-късно Даниил започна да играе вдъхновено, уверено да подава и не позволи нещата да стигнат до тайбрек.

В четвъртия сет съперниците размениха по четири гейма. В деветия гейм руснакът остави противника си на нула, а в десетия испанецът сгреши при 40:15, след което нервите му не издържаха.

Петият сет започна с преднина за Медведев в първия гейм – за първи път в мача. Във втория гейм руснакът имаше шанс за пробив, с което щеше да притисне съперника си до стената, но при размяната  на остри удари Рафа излезе победител, а като цяло успя да спаси гейма с три брейк-понта. След това Надал започна да играе по-уверено, а руснакът допусна поредица от грешки, които му струваха 4 гейма. При 2:5 Медведев отново възкръсна, за да намали разликата до 4:5. В десетия гейм Даниил поведе, но след това Рафа направи две точки, принуждавайки съперника да греши при втория удар. В крайна сметка инициативата на испанеца даде резултат и той принуди Медведев отново да сгреши – мачбол и победа за Рафа.

  Сподели
349