Приказката за Григор на US Open 2019 приключи


Н. Гавазов

Приказката за Григор на US Open 2019 приключи

Даниил Медведев се класира за финала на US Open 2019 след победа с 3:0 сета  над Григор Димитров. Резултатът в отделните части бе 7:6, 6:4, 6:3. Срещата продължи два часа и 30 минути.

Решителен за крайния успех се оказа първият сет. В него руснакът започна по-добре, но бързо изпусна преимуществото си и явно отстъпваше на българина в игрово отношение. Димитров игра по-добре и тактически. Григор поведе с 6:5 в геймовете, но при 40:40 в 12-я гейм Медведев рискува с втория удар и проби линията, а след това българинът не отрази подаването и тази част трябваше да бъде решена чрез тайбрек, в който Димитров поведе, но след това отстъпи инициативата на съперника си.

При втория сет Медведев започна лошо, след това обаче взе три гейма, отново загуби подаването, а след това играта бе равностойна. В последните два гейма се разви истинска борба, но Димитров така и не се добра до брейк-понт, докато Медведев реализира първия.

Третият сет започна с мощна игра на руснака, на която българинът отговори с мощ във втория гейм. След това Даниил с много воля взе три поредни гейма, Григор намали изоставането, но до обрат не се стигна, защото Медведев спечели седмия гейм с добро подаване. Осмият гейм се получи много драматичен, след като хасковлията спаси два мач-бола и в крайна сметка взе гейма. Даниил обаче нямаше проблеми в деветия гейм, в който подаваше и в крайна сметка спечели мача.

Съперник на руснака на финала ще бъде победителят от Матео Беретини и Рафаел Надал, който трябва да започне всеки момент. 

  Сподели
447