Пино: Продължаваме да се борим


Н. Гавазов

Пино: Продължаваме да се борим

Победителят в 14-я етап на Тур дьо Франс Тибо Пино сподели мнението си за своя успех

"От самото начало на обиколката си мислех за това, че Турмале е легенда. Щастлив съм, защото това е такава победа в колоезденето, който обичам толкова много.  Бях ядосан след случилото се на етапа в Алби. Беше несправедливо, не заслужавахме това. Имах това чувство на неудовлетвореност, което искам да нося в себе си до  Вал Торенс (до етап 20). Исках да направя нещо. Този планински етап за мен е първият момент на истината. Тур дьо Франс е дълго състезание, умората се натрупва в много ездачи. Искам да се наслаждавам, защото се чувствам добре.

 Планирахме тактиката си преди началото. Затова нашите специалисти по разделянето теглеха основната група и пазеха разликата в пределите на три минути.  Ясно си поставих за цел  да спечеля етапа  и нищо повече.

  Помолих Давид Годю да увеличи темпото за 8 км до финала. Напълно изпълнихме плана. Давид  бе невероятно мотивиран, атакуваше, както бе планирано, а после изчерпа силите си и ми даде щафетата.  Той работи по изключителен начин. Мисля, че в планините той е най-добрият съотборник.

Ще продължим да се борим. Обиколката още не е приключила. Целта ми отново е да стигна до топ 3 в Париж", заяви Пино.

  Сподели
510