Джокович: Публиката крещеше "Федерер", но аз чувах "Новак"


Н. Гавазов

Джокович: Публиката крещеше

Сръбският тенисист Новак Джокович разказа как е реагирал на факта, че в историческия финал на Уимбълдън 2019 публиката е подкрепи опонента му швейцарецът Роджър Федерер. Роденият в  Белград спортист успя да спечели с резултат 7: 6 (7: 5), 1: 6, 7: 6 (7: 4), 4: 6, 13:12 (7: 3).

"Понякога се опитваш да игнорираш това, но не е лесно. Обичам да го трансформирам така: когато публиката вика "Роджър“, аз чувам "Новак“ (смее се). Звучи глупаво, но е така. Опитвам се да се убедя, че е така. Разбира се, това е психологически момент. Имената на Роджър и Новак са много сходни (смях).

Когато играете с Роджър във финалите на тревата, чувствате постоянен натиск, защото той стои  близо до линията. Той е готов да поеме всякакво подаване, хладно да блокира ударите и да чака момента. Той е толкова талантлив. Играта на Федерер е идеална за трева.

Знаех, че трябва да действам по различни начини и разнообразно. Трябваше да играя остро, когато се представи такава възможност, когато той пращаше къси топки. Понякога го правех, понякога не. Особено неуспешно играех при приема на  второто подаване. Имах много шансове, но не ги използвах. Но това е нормално, защото нервите влизат в игра. Играеш финала на Уимбълдън с Роджър ...

Мисля, че през по-голямата част от мача се защитавах. Той диктуваше условията. Просто се опитах да се бия и да намеря начин, когато това бе най-необходимо. Направих го", заяви Джокович.

  Сподели
392