Мъри за срещата си с Моуриньо: Той дойде и ме прегърна


Н. Гавазов

Мъри за срещата си с Моуриньо: Той дойде и ме прегърна

Бившата първа ракета на света Анди Мъри разказа за бъдещите си  планове.

"Наистина не съм планирал завръщане на сингъл. През последните няколко дни получих  представа как се чувствам след мачовете и въпреки че бедрото не ме боли, има напрежение в тялото. Тялото ми трябва да се адаптира към новото бедро и новите движения, към стресовете и натоварванията, свързани с всичко това. Не мога да форсирам  този процес и нямам желание да го правя.

Изключително съм доволен да направя това, което направих миналата седмица в Queen's Club. Ако тялото ми продължава да реагира добре и да добавя, ще се опитам да се върна и на сингъл. Но ако това не се случи; ако тренирам сам и осъзнавам, че нямам достатъчно скорост и ниво, за да се върна към самостоятелни участия, тогава може би ще си помисля да играя само в двойка. Както вече казах, крайната ми цел е сингълът, а не на двойки, но след операцията ще съм доволен от всяка възможност. Нека завръщането на единичния корт се случи през септември или следващата година - няма да имам нищо против.

Мисля, че след Уимбълдън ще имам няколко възможности: да играя на двойка в американските турнири и да тренирам самостоятелно паралелно с поглед към завръщането, или да си почивам за месец и половина и през това време целенасочено да се подготвям да се върна към сингъла. Във втория случай, може би ще бъда готов за US Open. Тази година обаче нямам такава цел", заяви Мъри.  

Също така трикратният шампион при "Шлемовете"  разказа за срещата си  с Жозе Моуриньо по време на тренировка в Queen's Club.

"Той е голям фен на тениса. Вече съм пресичал пътищата си  с него няколко пъти в турнири, включително и този. Една от срещите ни се състоя, след като загубих от Федерер във финала  през 2014 година. Тогава загубих с 6:0, 6:1, при това единственият гейм взех, губейки с 5:0 във втория. Роджър просто ме унищожи.

И когато по пътя към съблекалнята видях Жозе, той просто дойде при мен и ме прегърна здраво. Без думи. Просто се прегърнахме. Беше много емоционално, защото в такива ситуации хората често се опитват да намерят думи. Не трябваше да казва нищо - прегръдката му ме накара да го разбера. Затова се радвам да го видя тази седмица. Винаги обичам да си говоря  с него, особено за футбола", добави британецът.

  Сподели
412