Петков: Не трябва да правим трагедии


Н. Гавазов

Петков: Не трябва да правим трагедии

Старши-треньорът на националния тим по волейбол за жени на България Иван Петков коментира поражението с 3:0 от аутсайдера Русия в Лигата на нациите. Напомняме, че това бе 11-то поредно поражение за нашите момичета в турнира. Те са последни в класирането, на две точки от 15-я Южна Корея и на 9 пункта от 14-я Русия.

"Това е 11-ти мач, който губим след 20-а точка. Тук говорим за самочувствие, за манталитет, за ситуации и за характер. Време беше да го покажем, все пак срещу нас не беше най-силният отбор на Русия. Проблемът обаче не е в това кои състезателки ги няма в техния отбор, а в можещите и не можещите като цяло. За жалост срещу всички отбори играем до 20-а точка и там нещо става при нас, което не мога да преценя. В този мач фрапиращото бе във втория гейм, в който след 18-ата точка направихме седем поредни грешки. Мога да ги изброя поименно, но не това е най-важното.

Важното е, че продължаваме да грешим и то във всеки един елемент и то не един състезател. Ако е един - да се направи ротация. Но то е един, втори, трети, четвърти... Явно е обаче, че трябва да преминем и през това. Не трябва да правим трагедии – пътят е ясен и който има характер, ще го издържи. Говоря не само за състезателките. Срещу рускините, погледнато като статистика, сме дори по-добре от тях, но загубихме с 0:3. Борим се обаче и трябва да изграждаме този отбор. Трябва да правим анализи на кои хора по какъв начин можем да разчитаме", заяви Петков за официалния сайт на Българската федерация по волейбол.

411