Кантер: Диктаторът Ердоган контролира всички хора в Турция


Н. Гавазов

Кантер: Диктаторът Ердоган контролира всички хора  в Турция

Турският център на Портланд Енес Кантер за пореден път заяви, че в Турция е наложена цензура от страна на президента Реджеп Ердоган.

Както е известно, турският баскетболист е един от критиците на Ердоган и управляващата партия на "Справедливостта и развитието", заради което е игнориран от медиите в страната си. Например, турската телевизия отказа да излъчи финала в Западната конференция в НБА между Голдън Стейт и Портланд заради Кантер. Турският акаунт на НБА пък игнорира всякаква информация за Портланд именно заради турския футболист, който е известен  с опозиционните си възгледи.

По-рано стана известно, че турските тайни служби са опитали да отвлекат Енес при посещението му в Индонезия.

"Всичко е устроено на основата на страха в страна, която се управлява от диктатора Ердоган. В Турция ме цензурират, както и Портланд. Там не се показват мачове на нашия отбор, за тях няма отбор Портланд. Това е лудост и те имат претенции, че са модерно общество. Правителството контролира всички хора. Истината е, че Турция отстъпи от всички демократични ценности, там се върнаха много назад във времето. Жалкото е, че огромна част от хората не разбира какво се случва в страната им", заяви Кантер.

Кантер е известен и с мащабната си благотворителна дейност, основно насочена към откриване на нови лекарства и методи за лечение на деца, както и за подпомагане на лечението на децата.  

  Сподели
137