"Мерцедес": Загубихме пътеводната си звезда


Н. Гавазов

От пресслужбата на "Мерцедес"  публикуваха  официално изявление, посветено на смъртта на неизпълнителния  директор на екипа, трикратният  световен шампион Ники Лауда. Бившият пилот почина  на 71-годишна възраст в нощта на 21 май.

“Преди всичко, от името на нашия екип и Мерцедес, искам да изразя съболезнованията си на съпругата на Ники Бриджит, неговите деца, всички членове на семейството и близки приятели.

Ники завинаги ще остане една от най-големите легенди на нашия спорт. Той съчетава героизма, хуманизма и честността в кабината и в живота.

Отпътуването му оставя дупка във Формула 1. Ние не просто загубихме героя, който направи едно от най-големите завръщания, но и човека, който донесе честност и искреност във Формула 1. Ще ни липсва.

Освен това, "Мерцедес" загуби човека, който бе наша  пътеводна звезда. Като член на екипа в продължение на шест години и половина Ники винаги е бил честен и лоялен човек. Работата с него бе привилегия. Той държеше  мотивационни речи, даваше  ни енергия, никой друг не може да направи нещо подобно.

Ники, просто не можеш да бъдеш заменен. Няма друг човек като теб. За нас бе чест да ви назоваваме  наш председател на Борда на директорите, а за мен бе чест да ви наричам приятел", коментира ръководителят на "Мерцедес" Тото Волф за пресслужбата на екипа.

  Сподели
422