Андреев остана на две точки от първа победа в АТП


FUTBOL-TV

Андреев остана на две точки от първа победа в АТП

Адриан Андреев остана само на две точки от първата си победа в АТП. Участващия с "уайлд кард" Адриан Андреев отстъпи в драматичен мач с 3:6, 6:4, 6:7(5) на австралиецът Матю Ебдън, №45 в ранглистата на АТП. Срещата продължи 2 часа и 20 минути, а Андреев има с какво да се гордее, защото през целия двубой игра напълно равностойно със значително по-опитния си и високо ранкиран опонент.

Пробив в шестия гейм се оказа напълно достатъчен за Ебдън да вземе първия сет с 6:3. През втората част Адриан започна силно поведе с 2:0, след като се справи за първи път с началния удар на австралиеца. Ебдън обаче отговори светкавично и върна брейка за 2:2. Сетът приключи със серия от три последователни пробива, два от които на сметката на българина.

Истински трилър предложи финалната трета част. Двамата си размениха по един пробив и в крайна сметка изходът на двубоя трябваше да се реши в тайбрек. В дългия гейм Ебдън стигна до мачбол при 6:5, който реализира след непредизвикана грешка на Андреев.

Двубоят беше изгледан на живо от 3000 зрители, което е впечатляваща посещаемост за среща от първия кръг на турнир от категория АТП 250.

  Сподели
493