Анди Мъри обяви, че планира да завърши кариерата си през тази година


Н. Гавазов

Анди Мъри обяви, че планира да завърши кариерата си през тази година

Британският тенисист Анди Мъри обяви, че планира да прекрати кариерата си този сезон. Бившият световен и трикратен победител от Големия шлем, както и двукратният олимпийски шампион и победител в Купа на Дейвис с Великобритания, се надява да може да играе до Уимбълдън и да напусне след домашния Шлем.

Причината за оттеглянето на Мъри от тениса е силна болка в дясното му бедро, което вече бе оперирано.

"Говорих с моя екип и им казах, че не мога да продължа, че трябва да спрем някъде, защото нямам представа кога тази болка ще свърши. Надявам се да мога да изтърпя до Уимбълдън, защото бих искал да завърша кариерата си там, но не съм сигурен, че ще успея.

Все още мога да играя на определено ниво, но не на това, на което бих се радвал. Но това не е най-важното - болката е наистина твърде силна. Не искам да продължа да играя по този начин. Опитах почти всичко, с което можех да поправя ситуацията, но нищо не проработи.

Може би този Australian Open ще бъде последният ми турнир. Не съм сигурен, че мога да играя през болка още четири или пет месеца. Мога да направя друга операция на бедрото, малко по-сериозна от предишната. Това ще ми позволи да се чувствам по-добре в обикновения живот, да не изпитвам болка. Аз сериозно обмислям този вариант. Някои спортисти след такива операции са възобновили кариерата си, но няма гаранции. Във всеки случай искам да го направя не за да се върна в спорта, а за да живея нормален живот", заяви Мъри.

  Сподели
456