Федерер: Не мисля за стотния трофей


Н. Гавазов

Федерер: Не мисля за стотния трофей

Швейцарският тенисист Роджър Федерер, който победи Кевин Андерсън с 6:4, 6:3 в мач от третия кръг на груповата фаза на Заключителния турнир на АТР в Лондон, призна, че не мисли за 100-я трофей от АТР, който може да спечели тази седмица.

"Не мисля за 100-ата титла. Не позволявам тази мисъл да се промъкне в главата ми и да си загубя ума. Не изпитвам голям натиск в това отношение. Разбира се, няма да е лесно да бъде постигнат този успех, но се радвам, че имам шанс. Чудесно е, че през седмицата подобрявам нивото на моята игра. Надявах се на това и без съмнение това е много вълнуваща ситуация.

Мисля, че Заключителния турнир е голямо събитие за всички играчи. Разбира се, мога да говоря само за себе си, но ми хареса да участвам в Мастърс-а и сега ми харесва да играя тук. По време на сезона винаги се опитвам да запазя малко сили, за да играя колкото се може по-добре на този турнир. Сега се чувствам страхотно. Радвам се, че все още са ми останали сили. Също така се чувствам свеж в психологически план.

Вярвам във важността на почивката и релаксацията. Когато работя, аз го правя усърдно, коректно и професионално с моя екип. Честно казано,  не мислех да почивам, след като загубих с Нишикори. Попитах: "Какво ще правим, ще тренираме ли?". Отборът препоръча един ден да си почина и аз ги послушах. След победата над Тим, аз също не тренирах един ден. Засега това води до резултати, което ме прави щастлив. Но при всяка тренировка трябва да се концентрирам. Това е ключът.

Радвам се, че седмицата се разви по този начин. Въпреки, че преди 72 часа всичко не изглеждаше много добре. Но успях да се върна и да покажа добър тенис", заяви Федерер.

  Сподели
403