Федерер: Понякога ми помагат, а понякога не


Н. Гавазов

Федерер: Понякога ми помагат, а понякога не

Швейцарският тенисист Роджър Федерер коментира изявлението на французина Жулиен Бенето, че 20-кратният победител в турнирите от Големия Шлем се е ползвал с привилегии при съставянето на програмата на мачовете.

"Нормално е Федерер да получава специално отношение след всичко, което е направил, но на някои турнири има големи разлики в условията. На последните две издания на Australian Open той игра 14 мача, а 12 или 13 от тях бяха във вечерната сесия. В същия ден, в който Федерер игра срещу Ян-Ленард Щруф, имаше мач между Новак Джокович и Гаел Монфис. Всеки директор на турнир би сложил Джокович-Монфис във вечерната сесия, нали? Но не. Те играха от 14:30 часа при 40 градуса, а Федерер-Щруф беше вечерта", заяви Бенето.

"Познавам Жулиен от дълги години. Мисля, че думите му са извадени от контекста. Не мисля, че трябва да се коментира това. Моля ви, по-добре да отложим темата, отколкото журналистите да пишат нещо.

Понякога ме питат, дали желая да играя в понеделник или вторник. Понякога ме питат, искам ли да играя през деня или вечерта. Понякога тези въпроси са адресирани до агента ми. Понякога ми казват, че в Азия искали да играя вечерта.

Да, вярно е, че понякога нашата дума е от значение. Помолих мача ми от US Open да бъде в понеделник. Мен ме сложиха във вторник вечерта. Понякога ми помагат, а понякога не. Но много от споменатите факти не са истина", заяви Федерер.

  Сподели
369