Кубрат Пулев: Нямам търпение да се кача на ринга


В. Мухарски

Кубрат Пулев: Нямам търпение да се кача на ринга

"Фюри може и да е бъдещето на тежка категория, но преди това трябва да мине през мен, а това няма как да стане. В София ще има само един победител и смятам, че този победител ще бъда аз. Само Господ знае. Може би Господ вече дори е отредил какво ще се случи", сподели Кубрат Пулев на първата официална пресконференция преди двубоя срещу Хюи Фюри на 27-ми октомври в "Арена Армеец" в София.

"Костваше ни много усилия да организираме този мач в България. Отне ни и доста време, много противници се отказаха, защото не искаха да дойдат в София. Но аз държах да се боксирам пред родна публика. Обичам всички хора, но българите имат специално място в сърцето ми, защото моята кръв е българска", каза Кубрат Пулев, който при успех над британеца ще се превърне за трети път в професионалната си кариера в официален претендент за световната титла.

А дали възгласите "Българи-юнаци" ще направят ударите на Кубрат Пулев още по-силни?

"Не просто по-силни, енергията, която ми дават хората от трибуните ще направят ударите ми убийствени. Концентриран съм максимално, отдаден съм изцяло на това, което предстои, но без напрежение. В мен няма напрежение, а само очакване. Нямам търпение да дойде време най-после да се кача на ринга", каза още Кубрат Пулев, който ще се боксира за трети път пред родна публика от началото на професионалния си път.

"Няма как да подценя Фюри. Той е млад, перспективен, работи здраво, има солиден екип зад гърба си и може да бъде много опасен. Британската школа в бокса в момента е една от най-добрите в света. Аз обаче имам над 300 аматьорски мача зад гърба си и не малко срещи и при професионалистите. Не съм губил само от Владимир Кличко. Имам и други загуби, през които съм минал и от които съм си взел поука и съм продължил напред вече по-опитен и по-силен", коментира българската гордост в тежка категория на срещата си с медиите.

  Сподели
658