Брок Леснар се появи в UFC и предизвика шампиона


В. Мухарски

Брок Леснар се появи в UFC и предизвика шампиона

Настоящата звезда и Универсален шампион на WWE Брок Леснар изненадващо се появи на MMA събитието UFC 226. Леснар, който иначе е бивш световен шампион в тежка категория в UFC, предизвика настоящия носител на пояса Даниел Кормие. Последният тъкмо спечели мача си срещу Стипе Миочич в голямото събитие на гала вечерта, когато бе сюрпризиран от звездата на WWE.

"Определено ще направим този мач", заяви президентът на UFC Дана Уайт. Той добави, че все още няма място и дата за двубоя, но такъв ще се състои. "Леснар говори с мен преди няколко дни. Той ми каза "Съжалявам, че по-рядко разговарях с теб в последно време, но имах някои неща, за които трябваше да се погрижа". Аз му казах: "Добре, ще се видим на събитието през уикенда". Така и стана. Той се появи, готов за битка. Седна на стола до мен и се държеше като лунатик. Вълнуваше се за мача, който предстоеше", добави Уайт.

След победата си, Кормиер грабна микрофона и вече всичко изглеждаше като сценарий от "Първична сила". "Има един човек, когото познавам от много време. Той е кечист, той е истински американец и освен това е бивш световен шампион в UFC. Никога не съм си мислил, че мога да се бия с него, но... Брок Леснар, докарай си задника тук!", изкрещя Кормие, а публиката се изправи на крака и аплодира.

Леснар прекрачи прага на октагона и се изправи лице в лице с шампионаи дори го изблъска с ръце. "Да, ти си силен. Но и други такива е имало. Давай, удари ме сега, още един път и ще те пратя да спиш. Дните ти са в миналото. 2010-та сега е като каменната ера", добави още Кормие.

Самият Дана Уайт застана между двамата, а Леснар взе микрофон и не остана длъжен на своя бъдещ опонент: "Нека да ти кажа нещо. Гледах мача ти от началото. Това бе отвратително! Не отива на мач от тежка категория! Миочич е ла*но! ДК, идвам за теб, кучи сине", категоричен бе Леснар и хвърли микрофона по камерата.

По последни данни, голямото завръщане на Леснар ще се състои на турнира UFC 232, който е плануван за 29 декември в Лас Вегас. Друг вариант е това да се случи в началото на 2019-та година. По думите на Дана Уайт, Кормие може да има още един мач, в който да защитава титлата си, преди да срещне Леснар в сблъсък за колана в тежка категория.

  Сподели
517