Невероятно! България спечели Златната европейска лига


В. Мухарски

Невероятно! България спечели Златната европейска лига

Женският национален отбор по волейбол на България триумфира в Златната Европейска лига! На финала в Будапеща тимът ни надигра домакина Унгария с 3-0 (25-12, 27-25, 25-14)! "Българските Лъвици“ проведоха двубоя по най-добрия начин и напълно заслужено приключиха срещите от заключителната четворка в унгарската столица без нито един загубен гейм.

Най-оспорвана, в сблъсъка за трофея, се оказа втората част, в която състезателките водени от селекционера Иван Петков се наложиха с 27-25. Развръзката в този гейм съкруши съпротивата на домакините и в третата част волейболистките ни доминираха от самото начало до крайния успех с 3-0 след 25-14.

Най-резултатна във финала с Унгария стана Гергана Димитрова, която отбеляза 11 точки. 10 добави Мария Каракашева, с 9 допринесе Силвана Чаушева, а с 8 приключи капитанът на тима Христина Русева. За домакините Река Жедмак приключи с 12. 

Така нашите момичета ще пътуват с още по-голяма увереност и самочувствие за следващото предизвикателство – Купата на претендентите на ФИВБ, където победителят ще си осигури участие във Волейболната лига на нациите през следващия сезон. Надпреварата ще се проведе от 20 до 24 юни в Лима, Перу!

  Сподели
599