Надал с изненадваща загуба в Мадрид


Н. Гавазов

Надал с изненадваща загуба в Мадрид

Рафаел Надал претърпя изненадваща загуба със 7-5, 6-3  от Доминик Тийм в четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид. Миналогодишното поражение от австриеца в Рим стана за испанеца началото на нова феноменална победна серия на любимия клей. Надал за 10-ти път спечели Ролан Гарос, а през този сезон той защити титлите си в Монте Карло и Барселона.

Рафаел влезе в деветия си двубой с Тийм с рекордната в историята на тениса 50-сетова победна серия на клей. Доминик пък с много усилия успя да преодолее Чорич и Делбонис и всичко показваше, че Надал спокойно ще се справи с австриеца и ще продължи защитата на титлата в Мадрид.

Още от самото начало Тийм започна вихрено мача и имаше две точки за пробив още в първия гейм. Надал успя да ги отрази, но пробивът все пак дойде в седмия гейм на частта.  Надал успя да върне брейка, но допусна нов пробив и загуби първата част със 7-5.  Вторият сет протече по сходен начин, като Надал отново допусна да бъде пробит рано и успя да върне брейка. Впоследствие обаче стабилната игра на Тийм му донесе нови два пробива и в крайна сметка успеха в мача.

 Успехът моментално превърна Доминик в главен фаворит на Мастърса в Мадрид. В полуфиналите австриецът очаква Андерсън, който в три сета победи Душан Лайович.

  Сподели
576