Надал: Трудно ми е да си представя, че спечелих 11 титли


Н. Гавазов

Надал: Трудно ми е да си представя, че спечелих 11 титли

Първата ракета в света Рафаел Надал коментира своята 11-та победа на турнира на червени кортове в Монте Карло от сериите Мастърс. Испанецът не срещна никакви проблеми срещу Кей Нишикори и след 6:3, 6:2 грабна за 11-и път в своята кариера титлата в Княжеството. За Надал това е 31-ва титла в турнири от сериите "Мастърс", като по този начин той излиза начело, изпреварвайки Новак Джокович.

"Разбира се, за мен това е специален ден. Победата тук, в Монте Карло, означава много за мен, особено заради това, че става дума за първия турнир през годината, който аз успявам да завърша. Щастлив съм и много съм доволен.

Нещо невероятно е да спечелиш 11 титли, дори ми е трудно да си го представя. Наистина не знам как можа да се случи - много години през тази седмица играх без грешка и нямах късмет.

Знам, че денят, когато ще дойде краят на кариерата ми е по-близо, отколкото преди десет години. Това е реалността. За това аз просто се наслаждавам на всеки ден и просто с удоволствие играя тенис. Това е всичко", заяви Надал.

  Сподели
136