Президентът на WBC: Подкрепяме всяко решение на Головкин


Н. Гавазов

Президентът на WBC: Подкрепяме всяко решение на Головкин

Президентът на WBC Маурисио Сулейман отбеляза, че Федерацията ще подкрепи всяко едно решение на шампиона във WBC, WBA, IBF, IBO Генадий Головкин относно бой на 5 май. Напомняме, че Саул Алварес "Канело" отказа бой с казахстанския боксьор на 5 май в Лас Вегас заради допинг-скандала, свързан с положителните тестове на мексиканеца относно използването на забранени препарати. Разследването срещу Саул започна след два положителни допинг теста, които откриха кленбутерол в кръвта на спортиста. На 18 април ще се състои изслушването на това дело на заседание на Атлетическата комисия на щата Невада.

Световният шампион обаче така и не получи нов опонент. Според неофициални източници, украинецът Сергей Деревянченко или ирландецът Хари Съливан могат да се срещнат с Генадий, но към момента това остава в сферата на слуховете. В същото време президентът на WBC Маурисио Сулейман е готов да подкрепи всяко решение на Головкин.

"Много е жалко, че всичко се развива по този начин. Головкин не се е отказал, той тренираше и тренира за боя на 5 май. Това не е лесно, отчитайки факта, че се намира далече от жена си и от своята дъщеря, която наскоро се роди. Но той е съсредоточен върху защитата на титлата. Това е несправедливо по отношение на него", заяви Сулейман.

"WBC има намерение да подкрепи всяко едно решение на Головкин, независимо от това как ще бъде прието ти какво ще бъде. ще го подкрепим, защото това е единственото правилно нещо", добави босът.

Напомняме, че по-рано Головкин призна, че продължава да настоява за бой на 5 май в Лас Вегас, като името на съперника няма значение за него.

"Дойде моето време. Готов съм да се бия с когото и да е. Ще видим. Готов съм да изляза на ринга на 5 май в Лас Вегас. Отказът на Алварес не е мой проблем. Да, това е ужасна ситуация за спорта, но мен не ме интересува. Аз съм професионалист и знам какво да правя", заяви Головкин.

  Сподели
478