Обявиха следващия мач на Си Ем Пънк


В. Мухарски

Обявиха следващия мач на Си Ем Пънк

Вече е ясен следващият мач, както и съперник на Си Ем Пънк в UFC. Бившата звезда на WWE започна преди време кариера в ММА средите, но още в първия си двубой беше победен от младока Мики Гал в събитието UFC 203. Това се случи през 2016 година и оттогава Пънк не е влизал на октагона. Самият той нямаше търпение да получи втори шанс за изява и това вече е факт.

От вчера официално е ясен следващият мач на бившия шампион на WWE. Той ще се изправи срещу Майк Джаксън в турнира UFC 225. Събитието ще се проведе на 9 юни в родния град на Пънк - Чикаго. Единствено победа устройва Си Ем Пънк. При успех той ще си гарантира още мачове в UFC. При втори пореден провал, то почти сигурно той няма да има бъдеще в ММА средите.

Подобен негативен сценарий все пак няма да остави Си Ем Пънк без работа. В момента той се изявява и като издател на комикси, а освен това не липсва интерес към него и от страна на бившите му работодатели от Световната федерация по кеч. Самият Пънк на този етап е категоричен, че желанието му е да се развива при смесените бойни изкуства и мисли само и единствено за следващата му среща на октагона.

Иначе за предстоящия мач се говори от известно време. Лично президентът на Ultimate Fighting Championship - Дана Уайт говори преди време по темата. "Пънк е пич. Аз го харесвам. Хлапето има смелост и иска да се докаже. А аз ще му дам този шанс", категоричен бе Уайт.

UFC 225 обаче ще прикове вниманието на феновете и поради още две причини. В главния мач за вечерта Робърт Уитакър ще защитава своята титла в средна категория срещу Йоел Ромеро. Определено едно най-чаканите събития на UFC 225 ще бъде завръщането на ринга на Холи Холм. Тя остава завинаги в историята на ММА като първата жена победила Ронда Раузи за титлата, като това стана в края на 2015 година на UFC 193 - събитие, на което присъстваха рекордните за тогава 56 214 души на стадиона в Мелбърн, Австралия.

  Сподели
405