Кобрата е сред вероятните съперници на Уайлдър


Н. Гавазов

Кобрата е сред вероятните съперници на Уайлдър

Кубрат Пулев е сред най-подходящите евентуални съперници на Дионтей Уайлдър за двубой за тежката категория по бокс, смята специализираното издание boxingnewsonline.net. То прави класация на петимата вероятни кандидати за мач със световния шампион на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър и според медията, един от тях е Кубрат Пулев.

Както е известно, Кобрата в момента е в Чикаго, където подкрепяше брат му Тервел в поредния му мач и очаква да научи следващия си съперник.

Уайлдър пък нокаутира Луис Ортис в 10-я рунд преди седмица и очаква Антъни Джошуа или Джоузеф Паркър, които ще се бият на 31 март. Двубоят ще бъде обединителен за абсолютната световна титла в бокса.

Пулев е топ представител на тежката категория, който се контузи преди възможността да се изправи на ринга срещу Антъни Джошуа. Все пак, той остава класен претендент и достоен съперник за Уайлдър, който продължава да иска да доказва качествата си, пише boxingnewsonline.net. Според изданието, другите най-подходящи опоненти за Уайлдър са Тайсън Фюри, Дейвид Хей, Джарел Милър и естествено - Антъни Джошуа.

Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация, която е притежание именно на Джошуа, а 28 октомври 2018 година е датата, насрочена за задължителна защита от страна на настоящия шампион.

 

  Сподели
225