Безмилостен Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Ротердам


Н. Гавазов

Безмилостен Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Ротердам

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Ротердам след като надигра с 6:3, 6:4 Андрей Рубльов и продължава без загубен сет в надпреварата. Успехът бе втори за Григор срещу 20-годишния руснак в трите мача помежду им, а също и първата му чиста победа. Димитров имаше нужда само от 1:16 часа на корта, за да сложи край на двубоя.

Първият сет рано намери развръзката си - българинът проби за 3:1, а през целия мач беше много уверен на собствен сервис и спечели 82% от точките при първо подаване. Втората част бе доста по-равностойна, а пробивът дойде едва за 5:3. Григор спаси и двете точки за пробив, до които се добра руснакът в срещата, а за краткото времетраене успя да забие 12 аса и общо 27 печеливши удара срещу 18 непредизвикани грешки.

За място на финала Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен. Именно срещу белгиеца Григор спечели две от титлите си миналата година - трофея в София и АТП финалите в Лондон. Българинът води с 5 срещу 1 победи в съперничеството между двамата.

Гофен обаче ще излезе на корта по-отпочинал, тъй като изобщо нямаше нужда да играе за мястото. Съперникът му на четвъртфиналите Томаш Бердих (Чехия) се отказа зарази заболяване.

 

  Сподели
117