Силните ветрове в Пьонгчанг създават объркаха програмата на организаторите


Н. Гавазов

Силните ветрове в Пьонгчанг създават объркаха програмата на организаторите

Силните ветрове в Пьонгчанг станаха причина за отлагането на състезанието в женския биатлон днес. Дисциплината 15 километра индивидуално при жените няма да се състои по план заради лошото време.

Очаква се състезанието да бъде проведено в четвъртък. В него трябва да участват българките Десислава Стоянова, Емилия Йорданова, Нина Кадева и Стефани Попова.

Слаломът при жените от олимпийските игри в Пьончан също беше отменен до петък заради неблагоприятни климатични условия. В него трябва да участва нашата Мария Киркова.

Това е трети път, в който състезание от програмата на алпийските ски е преместено заради силните ветрове. Очаква се надпреварите при мъжете и при жените да бъдат проведени в различни дни, уточниха организаторите.

Новата промяна в програмата означава, че в четвъртък ще има спускане за мъже и гигантски слалом за жени, докато ден по-късно трябва да се състоят супер-Г при мъжете и слалом за жени.

Силните ветрове в Пьонгчанг продължиха да създават проблеми на организаторите, отлагайки началото и на северната комбинация. Състезателите нямаха възможност да започнат със скоковете, въпреки че върхът на шанцата има специална предпазна мрежа.

 

  Сподели
130