Джошуа с помощта на съдията спря Такам


Н. Гавазов

Джошуа с помощта на съдията спря Такам

Британският шампион Антъни Джошуа уверено защити титлата си в WBA, WBO и IBF, побеждавайки Карлос Такам. Двубоят се проведе в Кардиф, на "Принсипалити стейдиъм" и в началото нищо интересно не се случи - Джошуа удряше от далечна дистанция, а претендентът се опитваше да се доближи до близка дистанция.

Във втория рунд Такъм удари шампиона и пусна кръв от носа му, но британецът се реваншира, нанасяйки няколко добри удара. След това нямаше остри удари до четвъртия рунд, когато двамата си размениха удари, а минута преди края Антъни отвори аркада над лявото око на съперника, след серия от леви ъпъркети и десни крошета. 15 секунди преди края французинът с камерунски произход изпадна в лек нокдаун.

След това Такам бе принуден да тръгне на открит бой, но вече по-трудно се задържаше на краката си и пропусна няколко мощни удара от своя съперник. Изненадващо, в деветия-десетия рунд Джошуа си взе почивка и изглеждаше, че претендентът ще се възстанови, но през втората част на десетия рунд Антъни успя да нанесе шест поредни удара в главата на французина и малко след това реферът прекрати двубоя. Претендентът се ядоса и искаше да продължи, но съдията спря двубоя, обявявайки технически нокаут 1:34 минути преди края на срещата, въпреки че по всичко изглеждаше, че Такам можеше да продължи битката.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
411