Димитров: Домашният турнир те зарежда с позитивизъм


Н. Гавазов

Димитров: Домашният турнир те зарежда с позитивизъм

11-та ракета в света Григор Димитров даде интервю за ATPWorldTour, в което сподели усещанията си от турнира в Монте Карло, където той живее.


"В годината няма толкова много седмици, които можеш да проведеш у дома. Тук мога спокойно да живея своя живот: да съм у дома, да се движа по обичайните си маршрути, а след това просто си казвам: "ОК, трябва да отида и да изиграя мач". Това ме зарежда с енергия и позитивизъм, което е много важно за срещите на червени кортове", заяви Димитров.

"За мен това е най-вълнуващото. Нямам търпение да започне сезонът на червени кортове. Особено тук, където всичко ми е познато. Публиката ще бъде на моя страна. И времето, и условията в тенис комплекса, който според мен е сред най-хубавите в Европа, са прекрасни", каза още спортистът.

"Прекарах последните седмици в тренировки именно на клей. Мисля, че придвижването ми по този тип кортове се подобри значително. Клейът е по-натоварващ за краката, така трябва да се играе умно и прецизно. Физически се чувствам страхотно, което е добър знак. Очаквам с нетърпение старта, за да видя докъде мога да стигна", завърши Димитров.

 

  Сподели
172